MODERNA VILA NA ELITNI LOKACIJI

MODERNA VILA NA ELITNI LOKACIJI

Rezidenca Podrožnik stoji v neposredni bližini protokolarnega objekta vila Podrožnik na Skapinovi ulici v Ljubljani in je del soseske z značilno strukturo pozidave stanovanjskih vil in enodružinskih hiš, ki so linijsko nanizane ob ulici. Stanovanjski objekt je zasnovan kot vila blok s predvideno etažnostjo K+P+2+T, v katerem je devet nadstandardnih stanovanj.

MODEREN NIZKOENERGETSKI IN ARHITEKTURNO DOVRŠEN OBJEKT

Rezidenca Podrožnik, ki je delo priznanega arhitekturnega studia Abiro, je moderna in arhitekturno dovršena večstanovanjska vila. V biroju so vilo zasnovali kot sodoben nizkoenergijski objekt, ki ga odlikujejo vrhunski dizajn in funkcionalni tlorisi, ki iz resnično čudovite mikrolokacije dosežejo maksimalni učinek. Vrhunski materiali in izjemne rešitve arhitektov so vpete v elitno vilo, ki je lepo umeščena v sosesko in okolje in še tako zahtevnim lahko ponudi nadstandardno bivanje.

Sestava fasade izpolnjuje zahteve Pravilnika o toplotni zaščiti in učinkoviti rabi energije v stavbah. Fasada je toplotno izolirana s toplotno izolacijo Weber therm family debeline 20 cm oz. Weber plus ultra debeline 9 cm na mestih s tanjšo skupno debelino zunanje stene. Finalno je zaključena z debelo slojnim ometom Weber therm freestyle v svetlem tonu z dodanimi kamenčki sljude. Toplotna prehodnost tipične fasade znaša U = 0,18 W/m²K. Fasada je trajna in ne zahteva nobenega vzdrževanja.

STAVBNO POHIŠTVO VIŠJEGA CENOVNEGA RAZREDA IN VRHUNSKE IZDELAVE

Okna in balkonska vrata stanovanj so narejena iz vrhunskega lesa. Okna imajo trojno zasteklitev in so izdelana iz termično modificiranega lesa (ALU-LES okna). Senčenje je predvideno z zunanjimi drsnimi senčili, v terasni etaži pa so predvidena zgibna senčila.

Vrata v kolesarnico, prostor s shrambami, inštalacijske prostore in garažo bodo polna in barvana. Opremljena bodo s samozapiralom ter cilindrično ključavnico. Vrata vhodne avle in stopnišč so steklena s kovinskim okvirjem in prav tako opremljena s samozapiralom. Vsa vrata od vhoda v stavbo do stanovanja bodo široka vsaj 90 cm.

Vhodna vrata v stanovanje bodo varnostna na štiritočkovno zaklepanje, z 180° kukalom, protivlomno ključavnico, varnostnim okovjem Hoppe, četvernimi varnostnimi nasadili in zvočno zaščito. Podboji so lakiran mediapan, spojeni pod kotom 45°, vratno krilo je ojačano z jekleno pločevino, medtem ko je obloga lakiran mediapan z varnostnim cilndričnim vložekom. Vrata na notranji strani so bele barve enako kot ostala notranja vrata.

V stanovanjih bodo notranja lesena vrata v beli barvi z zvočno izolacijo min. 38 dB in s trojnimi skritimi nasadili, talnim tesnilom ter okovjem Hoppe. Minimalna svetla širina notranjih stanovanjskih vrat je 81 cm.

K lepemu in sodobnemu videzu objekta prispevajo tudi ograje na balkonih in terasi, ki so steklene in se lepo podajo k arhitekturi objekta. Steklo je kaljeno in lepljeno, in sicer najvišje kakovosti OptiWhite.

NADSTANDARDNI MATERIALI IN OPREMA VRHUNSKIH PROIZVAJALCEV

Vila je vrhunski objekt, ki v moderni novogradnji skriva elitna stanovanja. Pri vseh prednostih vrhunske izvedbe in moderne zasnove je izjemno pomemben tudi individualni pristop. Vsi imajo nekoliko drugačne potrebe, želje in tudi okuse, zato bo vila navzven delovala enotno in predstavljala čudovito uglajeno celoto. Vsak kupec si bo lahko stanovanje v notranjosti uredil po lastnih željah in si ustvaril prijeten dom. Sanitarna oprema je višjega kakovostnega razreda in se bo dokončno izbrala v dogovoru s končnimi kupci ali naročnikom. Mala sanitarna oprema in ogledala niso predmet projekta in si jih lastniki izberejo sami.

V stanovanjskih enotah je po vseh bivalnih prostorih na voljo gotov parket primeren za talno gretje z nabavno ceno cca. 50 €/m² (brez DDV). V večnamenski sobi (ang. utility) in ločenih sanitarijah je predviden tlak iz keramičnih ploščic srednjega formata, ki so lepljene tanko lepilno s fomatom 60/120 cm , debeline 11 mm (lepljeno s cement-akrilatnim lepilom). Tlak večnamenske sobe je obdan z nizko stensko obrobo, sanitarije pa imajo obložene stene s stensko keramiko enakega tipa do višin 240 cm oziroma do zgornjega roba vratnega podboja. V  kopalnicah je tlak iz keramičnih ploščic srednjega formata, lepljene tanko lepilno s fomatom 60/120 cm , debeline 11 mm, (lepljeno s cement-akrilatnim lepilom). Nabavna cena talnih in stenskih keramičnih ploščic je 70 €/m² (brez DDV). Ploščice na stenah so položene tako, da se zgornji rob zadnje ploščice natanko ujema z zgornjim robom vratnega podboja. Spodnja ploščica pri tleh se višinsko prilagaja.

Tlak na balkonih je izveden enako kot terase v pritličju z lesenimi deskami na distančnikih iz trdega lesa, ki je odporen na meteorne pojave na leseni podkonstrukciji z zagotovljenim odtekanjem vode med letvami. Meteorna voda bo iz balkonov speljana v vertikalne odtoke v fasadi. Terase, ki so podaljšek dnevnih prostorov v pritličju, bodo narejene z lesenimi deskami na distančnikih.

Na vstopu vodovoda v objekt je predviden samočistilni filter METALIFE tipa EASY/A.

VAROVANA GARAŽA, PROSTORNE SHRAMBE TER OSEBNO DVIGALO

Garaže in parkirišča za dejavnosti in stanovalce so zagotovljena na funkcionalnem zemljišču uporabnika v kleti objekta.
Dostop za motorni promet je predviden iz Skapinove ulice. Uvoz je lociran na SV vogalu vile, kjer je predvidena utrjena površina z nadstrešnico za obiskovalce. Dostop do kleti je predviden s samodvižno ploščadjo večjih dimenzij (neto dimenzije 5,6 x 2,7 m), ki omogoča vožnjo z voznikom v vozilu.

V garažnem prostoru je sedemnajst parkirnih mest velikosti min. 5,2 x 2,5 m. Vsakemu stanovanju pripadata dve parkirni mesti, le stanovanju z oznako 2 v pritlični etaži pripada eno. Vsako parkirno mesto ima predvideno kabelsko polnilnico za vozila na električni pogon.

V kletni etaži rezidence Podrožnik je tudi devet prostornih lastniških shramb namenjenih vsakemu od stanovanj v objektu.

VRHUNSKA IZVEDBA IN KAKOVOSTNE INŠTALACIJE

Objekti bodo priključeni na plinsko inštalacijo. Predvidena je centralna priprava ogrevalne in sanitarne vode za vsako stanovanje posebej. Kondenzacijski plinski kotli so v skupni kotlovnici v kleti objekta.

OGREVANJE

Stanovanja so ogrevana z nizkotemperaturnim talnim gretjem v bivalnih, spalnih, sanitarnih prostorih in komunikacijah. V kopalnicah je predvidena kombinacija talnega gretja in stenskega lestvenega radiatorja. Lestveni radiator ima kombinirano gretje z ogrevalno vodo in elektriko ter ga je možno uporabljati tudi zunaj ogrevalne sezone. Predviden je ogrevalni kotel Viessmann tipa Vitodens 222-W z avtomatiko Vitotronic.

PREZRAČEVANJE IN KLIMATIZACIJA

Stanovanja imajo v dnevnih prostorih izvedeno hlajenje s skrito kanalsko klimatsko napravo. V spalnih prostorih bodo urejene predpriprave za sisteme klimatskih naprav split, ki jih bo možno vgraditi v notranjo opremo.

Zunanje klimatske naprave so locirane na SZ strani objekta za masivnim zidom, notranje enote pa bodo nameščene v spuščenem stropu nad mokrimi prostori. V stanovanjih je izveden priključek za napo v kuhinji in prisilno prezračevanje kopalnic in stranišč.

PAMETNE ELEKTROINŠTALACIJE

V stanovanjih bo položena predinštalacija za inteligentne inštalacije.

Za vsako stanovanje je predvidena hišna video-govorna naprava, ki je nameščena ob vhodu v objekt in v predsobi stanovanja, z zvoncem pri vhodu. Naprava je kombinirana z električno ključavnico za odpiranje vhodnih vrat v objekt in v garažo. Video-govorna naprava je s predinštalacijo povezana s centralno krmilno napravo.

UREJENE SKUPNE POVRŠINE

Zunanji prostor bo lično urejen in delno zasajen z nizkimi grmovnicami, ki ločujejo privatne atrije in nekaj drevesi srednje rasti, ki vzpostavljajo navidezno pregrado z ulico. Nepozidani del se deli na zasebne atrije na jugu in zahodu ter skupni dostop na severu parcele.

Rezidenca Podrožnik bo nadstadarden objekt s samo devetimi stanovanji, ki ga odlikuje urejena vhodna avla. Vetrolov bo odet v kvalitetno keramiko, notranji skupni prostori pa so izdelani iz brušenega betona s terrazo izgledom.

TLORIS STAVBE

Poglejte si tlorise nadstropij, kleti s shrambami in parkirišči ter prerez stavbe:PRENESI